קצת על ההיסטוריה של הפורום שלנו
הפורום הישראלי לפסיכואנליזה ולפסיכותרפיה התייחסותית, הסניף הישראלי של האיגוד הבינלאומי לפסיכואנליזה ופסיכותרפיה התייחסותית (IARPP), הוקם על-ידי רינה לזר, חנה אולמן, טליה אפלבאום פלד, שלמה ביינארט, מיכה וייס, אילנה לאור, מרווין מילר ואירנה מלניק בשנת 2008. בארבע שנות פעילותו הראשונות של הפורום רינה לזר כהנה כיו"ר הועד. כנס הייסוד שנערך ביפו ב- 2006 הווה אבן היסוד לפעילות הפורום. הפורום התמקד בארגון פעילויות מקצועיות – ערבי עיון, ערבים קליניים, ימי עיון בשיתוף עם גורמים מקצועיים שונים ובקידום הקשר של הקהילה ההתייחסותית הישראלית עם האיגוד הבינלאומי. הכנס ההתייחסותי הבינ"ל התקיים בישראל בשנת 2009 ובשנת 2019.
נושא הכנס בשנת 2019 היה ״לדמיין בעיניים פקוחות במרחב התייחסותי״.
זה היה כנס של פעם בעשור אשר זימן יצירתיות ומגוון רחב של רעיונות של הרצאות ופנלים במגוון סוגיות הקשורות לפסיכותרפיה ופסיכואנליזה בעת הזו. הכנס הדגיש את המרחב ההתייחסותי כאזור טיפולי בהקשרים מגוונים ורבים, פרטיים וקולקטיביים ועסק במרחב הישראלי והאוניברסלי, האישי הבינאישי, החברתי, התרבותי והפוליטי. לכנס הגיעו למעלה מ -400 משתתפים-ות מ- 27 מדינות.
חברי ועד הפורום ופעילותם
ד״ר אילנה לאור -יו״ר ועד הפורום ההתייחסותי
ד״ר אילנה לאור היא פסיכולוגית קלינית ואנליטיקאית קבוצתית, מורה ומדריכה בתכנית לפסיכותרפיה
ובמסלול ההתייחסותי באוניברסיטת תל אביב.
יו״ר הפורום לפסיכותרפיה ופסיכואנליזה התייחסותית החל מינואר 2018 וחברת ועד בארגון העולמי (IARPP).
כותבת במסגרות מקצועיות על התהליך הטיפולי וכן, כתבה שלושה ספרי ילדים.
קליניקה פרטית בתל אביב, טיפול אישי וזוגי, במבוגרים.
ד״ר נוגה אריאל-גלור
ד״ר נוגה אריאל-גלור, פסיכותרפיסטית ומטפלת בהבעה ויצירה, מרצה בחוגים לטיפול באמנות באוניברסיטת חיפה, במכללה האקדמית לחברה ואמנויות ובתכנית הרב-תחומית למדעי הרוח באוניברסיטת תל אביב.
חברת ועד הפורום ההתייחסותי החל מנובמבר 2019
במסגרת פעילותה בוועד ריכזה את הסדרות ההתייחסותיות של לואיס ארון ופיליפ ברומברג וממשיכה לרכז סדרות עתידיות.
קליניקה פרטית בתל אביב.
ד״ר דניאלה דנקנר:
ד״ר דניאלה דנקנר, פסיכולוגית קלינית בכירה.
בוגרת אוניברסיטת קולומביה ניו-יורק, ארצות הברית, בוגרת התכנית לפסיכותרפיה והמסלול ההתייחסותי באוניברסיטת תל-אביב.
חברת ועד הפורום ההתייחסותי החל מ- 2018.
במסגרת פעילותה בוועד אחראית על אתר הפורום, גיזברית, מנהלת את ההרשמות לפעילויות השונות, מרכזת את קבוצות הקריאה, ואחראית על מענה לפניותיכם לפורום.
מטפלת במבוגרים בעברית ובאנגלית בקליניקה פרטית בתל אביב.
ד״ר מיכה וייס:
ד״ר מיכה וייס, פסיכולוג קליני בכיר, לשעבר פסיכולוג ראשי במרכז להפרעות אכילה בתל השומר. מרצה בכיר במגמה לפסיכולוגיה קלינית במכללה למנהל, מלמד קורסים באתיקה מקצועית לקלינאים ומעביר סדנאות על הנוכחות האתית של המטפל, בארץ ובחו״ל. פרסם מאמרים על דור שני לשואה ועל הנוכחות האתית של המטפל.
בין מקימי השלוחה הישראלית של IARPP וכיום מכהן בקדנציה נוספת כחבר ועד בארגון. חבר בוועדת הוובינרים ב IARPP. כמו כן, חבר בועדת האתיקה בהסתדרות הפסיכולוגים.
חבר ועד הפורום ההתייחסותי הישראלי החל מ- 2018.
במסגרת פעילותו בוועד אחראי על הקולוקוויום העברי.
מטפל במבוגרים בקליניקה פרטית בגבעתיים.
גילי כ״ץ בן שפר:
גילי כ"ץ בן שפר, MA, פסיכולוגית קלינית, תלמידת מסלול ההמשך ההתייחסותי בבי״ס לפסיכותרפיה, בוגרת מסלול ויניקוט למתקדמים. חברה בפורום לנוירופסיכואנליזה. מתעניינת בנושאים תרבותיים חברתיים בשיח הטיפולי, פרסמה והנחתה סדנאות בנושאים הקשורים באתניות ונקודות עיוורון בטיפול הפסיכואנליטי.
חברת וועד הפורום החל ממרץ 2018.
במסגרת פעילותה בוועד ערכה את הסדרה ערבים קליניים בסלון ההתייחסותי. גילי מפיקה את הסדרה ״תו השעה״ יחד עם ענבל מילר.
מטפלת בזוגות, מבוגרים ונוער בקליניקה פרטית ברמת השרון.
ענבל מילר:
ענבל מילר, MA, פסיכולוגית קלינית.
בוגרת המסלול ההתייחסותי בתוכנית לפסיכותרפיה באוניברסיטת תל אביב.
כותבת בלוג באתר פסיכולוגיה עברית : ״לחשוב מחוץ לכורסא״.
חברת ועד הפורום ההתייחסותי החל מנובמבר 2019.
במסגרת פעילותה בוועד אחראית על כתיבת העלון החודשי של הפורום. ענבל יזמה ומפיקה את הסדרה ״תו השעה״.
מטפלת במבוגרים וילדים בקליניקה פרטית בכפר סבא. טיפול פרטני, זוגי והדרכת הורים.
ד״ר אורן סול:
ד״ר אורן סול, פסיכולוגית קלינית.
בוגרת התוכנית ״חקר הפסיכואנליזה וממשקיה״, בבי״ס לפסיכותרפיה בשיתוף המדרשה לתארים מתקדמים באוניברסיטת תל אביב, מלמדת בתוכנית הרב תחומית במדעי הרוח בפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטת תל אביב, מלמדת במרכז ויניקוט ישראל.
מטפלת בקליניקה פרטית בתל אביב, בילדים ומבוגרים, באוריינטציה דינמית- התייחסותית.
חברת ועד הפורום החל ממרץ 2021. במסגרת פעילותה בועד היתה חברה בועד כנס מעגלים ההתייחסותי 2021.
הפורום הוקם ב-2006, ומשמש כסניף הישראלי של האיגוד הבינלאומי .(IARPP)
הפורום פועל לקידומה של הפסיכואנליזה והפסיכותרפיה ההתייחסותית בישראל, מקיים תקשורת ומפיץ מידע בין חברי הפורום, מציע מפגשי למידה תיאורטיים וקליניים, ופועל לקידום הדיאלוג עם הגישה ההתייחסותית ובתוכה בארגונים ומסגרות למידה פסיכואנליטיות בישראל.
IARPP – The International Association for Relational Psychoanalysis and Psychotherapy
הינו ארגון בינלאומי המקדם את הפסיכואנליזה והפסיכותרפיה ההתייחסותית ומקיים פעילות ענפה באמצעות כנסים בינלאומיים, מפגשי קולקוויום אינטרנטיים, סמינרים ברשת, הוצאה לאור והפצת כתב העת הנחשב למשפיע ביותר בעולם הפסיכואנליזה Psychoanalytic Dialogues ועוד. באיגוד חברים מעל 1700 חברים ויש לו סניפים בספרד, אוסטרליה, ניו-זילנד, פורטוגל, צ'ילה, בריטניה, צ'ילה, מקסיקו וישראל ופעילות ענפה באיטליה' יוון וארצות נוספות.
הגישה ההתייחסותית הובילה ומובילה המשגה מחודשת של מונחים מרכזיים בפסיכואנליזה כמו הלא מודע, מיניות, טראומה ודיסוציאציה, זהות וזהות מינית. לפי תפיסה זו, כינון העצמי הוא מתמשך ומתהווה תוך תנועה מתמדת בין יחסי סובייקט-אובייקט לבין יחסי סובייקט-סובייקט (אינטרסובייקטיביות). המרחב האינטרסובייקטיבי נתפס כחיוני להתפתחות ולחיים נפשיים מלאים לאורך כל החיים, תוך הדגשה כי חוויה עצמית עשירה וגמישה מתהווה מתוך מפגש מתמשך עם סובייקטים אחרים עימם אנו מצויים ביחסים של עיצוב והכרה הדדית. עלינו להכיר כדי להיות מוכרים, לנוע בין שונות לבין דומות, בין תלות לבין עצמאות, בין הכרה לבין ביטוי עצמי על מנת לחיות חיים מלאים. מתוך השקפה זו צמחה תפיסה של עצמי מרובה, המדגישה את חשיבות התנועה בין מצבי עצמי, בין קבוע למשתנה, בין עבר ועתיד ורואה בדיאלקטיקה בין קטבים יסוד של בריאות נפשית. על רקע זה מומשג המפגש הטיפולי כמרחב אינטרסובייקטיבי בין המטפל לבין המטופל אשר פוגשים זה את זה כסובייקטים וכאובייקטים, מרחב המאפשר החייאה של התנועה הנפשית והבניית נרטיבים של זהות ומשמעות, תוך הכרה מתמשכת בהשפעת הסובייקטיביות של המטפל ושל המציאות החיצונית על הדיאלוג הפנימי.